BAE Hema

BAE Hema betekent: Before Anything Else

Dit is een geheel nieuw label, dat op 6 februari 2019 door de HEMA is geintroduceerd. Een beauty-label zoals Hema dat noemt. Gericht op een jonge doelgroep en de naam BAE is hierop afgestemd. De afkorting van BAE wordt veel gebruikt op Social Media en in de straattaal.
BAE Hema bevat trendy producten, is niet te duur en is voor 100% ‘vegan’. Vegan wil in dit geval zeggen dat er geen dieren zijn gebruikt om deze producten te maken. Op geen enkele manier en in geen enkele fase van de vervaardiging van deze producten zijn dieren ingezet of getest.

In een vestiging van de Hema in Amsterdam (Nieuwendijk) zijn deze nieuwe producten onthuld. Wat betekent ‘BAE Hema’ nu precies? ‘BAE Hema’ staat voor ‘Before Anything Else’. Hema wil hiermee zeggen: je begint je ochtend met je Hema Bae producten (lippenstift, lippenglos etc), voordat je iets anders gaat doen die ochtend. Daarnaast betekent BAE in het ‘echt’: Babe of je beste vriend/vriendin (afkorting van ‘Before Anyone Else’). Hema vindt dus dat je Hema Bae producten je beste vriend of vriendin zijn. Het product moet bij de hele jonge doelgroep passen, die ook Bae als straattaal herkent en gebruikt op Social Media (Instagram, Whatsapp). Daarom komen de producten ook in een vrolijke, grappige verpakking met opvallende kleuren. De reclames voor de Hema Bae producten willen ook een stoer image creeren voor diegenen die de Bae producten gebruiken / kopen. Zeker sluiten de producten aan bij het thema duurzaam, wat bij de huidige millennials past. Vandaar ‘vegan’ geproduceerd.

Overzicht van de HEMA BAE producten op Instagram

De Bae producten worden alleen in alle Hema vestigingen verkocht. Het BAE assortiment bestaat uit 138 producten, verdeeld in zes categorieen:

  • Bae Gezicht: palettes voor je gezicht bijvoorbeeld om een mooie glow te maken
  • Bae Ogen: bijvoorbeeld Mascara, oogschaduw, eyeliners
  • Bae Wenkbrauwen: alles voor prachtige, volle wenkbrauwen
  • Bae Lippen: alles van Bae om matte of mooie glitter lippen te maken
  • Bae Accessoires: oogschaduwkwasten, bad bruisster, contourkwasten etc
  • Bae Parfums: Bae heeft vijf verschillende geuren parfum

Hema Bae producten kopen

Mocht je Hema Bae producten willen kopen, het hele assortiment staat op hun website: Hema Bae producten
Op de webshop vind je eeen indeling naar:

  • Hema Bae Make-up
  • Hema Bae Lingerie

Hema BAE Make-up: Lippenstift en Lipgloss

Je vindt hier een heel divers assortiment tegen een betaalbare prijs, bijvoorbeeld: lipgloss, lippenbalsem, lippenstift, lippenbalsem, lippotlood.
Bekijk het hele overzicht van de Bae Hema Producten in ‘Lippenstift en BAE HEMA Lipgloss‘.

Hema BAE Make-up: Foundation

Je vindt hier bijvoorbeeld: concealer, make-up primer olie.
Bekijk het hele overzicht van de Bae Hema Producten in ‘Foundation’

Hema BAE Make-up: Blush en Poeder

Gebruik een beetje Poeder of Blush om je huid een mooiere kleur te geven. Hier heeft de Hema diverse producten voor. Je vindt hier bijvoorbeeld: highlighter glow ball, contour palette, palette blusher.
Bekijk het hele overzicht van de Bae Hema Producten in ‘Blush en Poeder’.

Hema BAE Make-up: Eyeliner

Je vindt hier diverse eye-liners in verschillende kleuren, zoals: zwart, zilver, blauw, roze.
Bekijk het hele overzicht van de Bae Hema Producten in ‘Eyeliner’

Hema BAE Make-up: Mascara

Je vindt hier 4 a 5 producten in Mascara tegen een betaalbare prijs.
Bekijk het hele overzicht van de Bae Hema Producten in ‘Mascara’

Hema BAE Make-up: Oogschaduw

Je vindt hier bijvoorbeeld: oog schaduw, oog primer, oog schaduw potlood, oog schaduw creme. In bijvoorbeeld de kleuren zilver, brons, paars, roze en blauw.
Bekijk het hele overzicht van de Bae Hema Producten in ‘Oogschaduw’

Hema BAE Make-up: Wenkbrauw make-up

Bekijk het hele overzicht van de Bae Hema Producten in ‘Wenkbrauw make-up’

Hema BAE Make-up: Parfum

Bekijk het hele overzicht van de Bae Hema Producten in ‘Parfum’

Hema BAE Make-up: Accessoires

Bekijk het hele overzicht van de Bae Hema Producten in ‘Accessoires’

Hema BAE Lingerie

Bekijk het hele overzicht van de Bae Hema Producten in ‘Lingerie’

Wat betekent HEMA?

HEMA is een afkorting voor ‘Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam’. De HEMA is in nederland opgericht in 1926 door nederlandse eigenaren. De eerste HEMA vestiging werd geopend in Amsterdam in de Kalverstraat. De naam ‘Eenheidsprijzen Amsterdam’ komt doordat de HEMA vroeger alles tegen lage prijzen aanbood, namelijk tegen ‘Eenheidsprijzen’, bijvoorbeeld alle deze producten voor 20 of 40 cent. Destijds werd er van elk artikel maar 1 soort verkocht. Door het lage prijs-imago ginen vooral armere mensen naar de HEMA. Een grappige afkorting die daardoor onstond voor de HEMA is dan ook ‘Hier Eet Men Afval’.
Na 1945 werden de eenheidsprijzen pas niet meer gebruikt. Tegenwoordig (2020) heeft de HEMA ongeveer 550 vestigingen in heel Nederland. Daarnaast zijn er nog circa 250 vestigingen in de landen Duitsland, Frankrijk, Belgie, Luxemburg en andere landen.